Kookproject “ik kook speciaal voor jou” is gestart. Bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief, heeft het project “ik kook vandaag speciaal voor jou” al enkele malen plaatsgevonden. In principe wordt er één keer in de twee weken een dag ingepland waarop speciale vrijwilligers (personen die koken als hobby hebben) komen koken.

De bewoner wordt gevraagd waar hij of zij zin in heeft en het maakt niet uit wat het is, maar het gekozen menu wordt speciaal klaargemaakt, ook al betreft het voor de vrijwilliger vier verschillende gerechten/ menu’s.

Dat is tot nu toe behoorlijk gevarieerd geweest. Van ouderwetse verse appelmoes/ perenmoes, kippenpootjes, zelfgemaakt ijs en versgemaakte pizza tot eenvoudige vermicellisoep.

Het is een hele uitdaging om dat “lekkere menu” zo op smaak te krijgen als de bewoner dat in zijn/ haar wensenpakket heeft.
“Zo heb ik afgelopen week, ouderwetse warme bietjes klaargemaakt, met aardappelpuree en kippenpoot. In mijn moderne huishoudinkje, had ik nog nooit zelfgemaakte bieten, laat staan warme bieten, gemaakt.. het is dan wel goed navragen/ uitzoeken wat de bewoner dan voor ogen heeft. Moest de aardappelpuree vers (help) of mocht het uit een pakje!

Ik vond het dan ook een enorme opsteker, dat de bewoner zijn bord helemaal leeg had en vertelde net zulke lekkere bieten te hebben gegeten als “thuis”. Dit is dan toch helemaal geweldig en daar doe je het voor!” Aldus een enthousiaste kookvrijwilliger.
Mede dankzij de Stichting Vrienden van ‘t Hofje is het mogelijk dit kookproject aan te bieden en we hopen dit dan ook heel lang te mogen blijven doen in ‘t Hofje.

Mochten er nog enthousiaste kookvrijwilligers zijn? Dan horen wij dit graag

Foto: Andrea ( vrijwilligster) samen met de kok Herbert (van de Hoven) aan het “proefkoken”! (opstart project “ik kook vandaag speciaal voor jou”).