Op donderdag 17 maart jl. heeft de burgemeester van Lelystad, Margreeth Horselenberg, informeel een bezoek gebracht aan ’t Hofje. Vanuit haar vorige functie in Doetinchem, was Mw. Horselenberg beschermvrouw van de hospice aldaar. Palliatief terminale zorg heeft sindsdien altijd wel haar aandacht gehad.

In een gesprek van Mw. Horselenberg met een bode van het stadhuis kwam het onderwerp Hospice aan de orde. Niet zo vreemd, wat de bode, Harry, werkt bij ons als vrijwilliger. Gekscherend heeft Harry haar uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding en tot groot genoegen van ons, is  deze uitnodiging op 17 maart jl. verzilverd.burgemeester op bezoek

De verpleegkundige van het Hofje Aleida van Duinen en Harry, vrijwilliger van Welzijn Lelystad hebben tijdens de rondleiding alles verteld over het reilen en zeilen binnen het ’t Hofje. Over hoe belangrijk en waardevol en onmisbaar het werk van de vrijwilligers is. Over wat het team op ’t Hofje meemaakt. En hoe bijzonder het is, dat je met zomaar wild vreemde mensen een bijzondere band opbouwt, omdat zij er voor kiezen hun laatste levensfase bij ons in ’t Hofje door te brengen.Tijdens de ruim anderhalf uur durende rondleiding was er ook  een spontane ontmoeting met aanwezige familie van een bewoner. Helaas hadden zij die nacht afscheid van hun vader moeten nemen, maar zij konden vanuit eigen ervaring met  ’t Hofje vertellen hoe positief alles ervaren was.

Mw. Horselenberg heeft het bezoek aan ’t Hofje als indrukwekkend ervaren, zowel vanwege de warme uitstraling als vanwege het mooie werk wat verricht wordt door zowel professionals als vrijwilligers. Zij was blij dat dit bezoek nog heeft plaatsgevonden terwijl ze nog burgemeester is. Bij deze nodigen we Margreeth Horselenberg van harte uit om als vrijwilliger te komen, mocht zij tijd overhouden!